Audis nye elbil, Audi E-Tron, sætter standarden for hvor hurtigt en elbil kan blive opladt. Bilen kan blive ladt op til 80% på blot 30 minutter, mens en fuld opladning kan klares på under 50 minutter.

Men de fleste ejere af elbiler, lader deres bil op på arbejdet eller ved hjemmet. Så der er tiden som regel ikke det store problem. Men via hurtigladestanderne kan der nu oplades med hele 150kW, som giver denne meget hurtige opladningstid.

Og det er nødvendigt, når du skal på lange ture. Så må opladningen ikke vare for længe.

Under ideelle forhold lader bilen fra 5% til 70% på grænsen til hvad batteriet maksimalt kan oplade, hvorefter at batteristyringen automatisk går ind og sænker mængden af kW, for at beskytte lithium-ion batteriet og derved også garantere levetiden.

Denne måde at oplade på er forskellige fra andre bilmærker. Ofte lades batteriet op med maksimal ladeeffekt i en kort periode, og det reduceres kraftigt før kapaciteten rammer 70%. Men på denne Audi betyder det, at hvis du mangler 100 kilometer i distance, så skal du blot bruge under 10 minutter på at lade mens hele 80% kan hentes på under 30 minutter.

Intelligent termostyring sikrer en afbalanceret performance

Batteriet i Audi e-Tron har en kapacitet på 95 kWh. Det er konstrueret til at have en lang levetid, og det sikres via en intelligent termostyring. Væskekølingen sørger for, at temperaturen i batteriet altid er på det optimale niveau på 25-35 grader, uanset om det er under hård belastning eller befinder sig i koldt klima.

Det gør det derfor muligt at oplade hurtigt og forhindrer samtidig en overbelastning af cellerne.

100.000 ladepunkter i 17 lande

Men hvad gør du så, når du er på langfart og skal lade? Med den nye Audi e-Tron, sørger Audi også for at åbne op for masser af nye ladepunkter i hele 17 EU lande.

Intet mindre end 100.000 nye ladepunkter bliver der åbnet op for i den nærmeste fremtid, som betyder at kunderne kan benytte et kort eller en app, og oplade deres bil på en e-tron Charging Service.

En Audi e-Tron forbruger 24,6-23,7 kWh / 100 km ved blandet kørsel.