fbpx

Ny Volkswagen Passat forventes at blive konkurrencedygtig

Ny Volkswagen Passat forventes at blive konkurrencedygtig

Ny Volkswagen Passat forventes at blive konkurrencedygtig, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Volkswagen har netop offentliggjort de første tekniske detaljer, der følger med den nye Passat i henholdsvis en sedan- og stationcarversion. Den vil blive offentliggjort på internettet allerede til juli og har offentlig debut på Paris Motor Show til oktober.

Konkurrencedygtig til punkt og prikke
Der er altså tale om den ottende generation af den velkendte Volkswagen Passat, så ingeniørerne har sikret sig, at de efter 41 år og over 23 millioner solgte modeller stadig er konkurrencedygtige på markedet, hvor ligeledes Ford Mondeo og Opel Insignia er at finde. Grundet brug af en masse nye og avancerede materialer, heriblandt enormt stærkt stål og aluminium på enkelte punkter, har den nye Passat ligeledes tabt hele 85 kg i forhold til den gamle model.

I den nye model finder vi ligeledes en række nye motorer heriblandt en af high performance-slagsen. Det er en firecylinderet 2,0-liters bi-turbo diesel med 240 hestekræfter og 500 Nm, som er tilgængelige allerede fra 1,750 omdrejninger. Sammen med en 7-trins DSG-gearkasse samt et 4MOTION firehjulstræk er man ligeledes sikret maksimal komfort på både lange såvel som korte køreture. En plug-in hybrid-version vil også komme på markedet, og den vil kunne klare omkring 50 kilometer på batteriet alene og omkring 1000 kilometer inklusiv den ’rigtige’ motor.

Selvom den nye Passat på billederne ser utrolig sporty og smart ud, er den alligevel en del smallere og kortere end forgængeren. Det har dog ikke haft negativ effekt på pladsen i kabinen og bagagerummet, da der er mere plads i den nye model. Det gælder altså både i bagagerummet, på bagsæderne og foran. Mere plads til hovedet på bagsædet er ligeledes inkluderet og klart at foretrække.

Masser af smarte detaljer
For at være konkurrencedygtig på markedet er der ligeledes også impliceret en masse lækre og nye funktioner. Det gælder blandt andet deres ”Active Info Display”, som er en interaktiv 12.3” TFT popup-skærm placeret dér, hvor man normalt vil se diverse målere samt speedometret. Af andre smarte funktioner kan blandt andet nævnes en trailer-assistent, som hjælper med at bakke bilen, hvis der er en trailer tilkoblet. Er man af den type, der ofte holder i kø, kunne man måske også få brug for et af de andre systemer; en ”traffic jam-assistent”. Den lader dig læne dig tilbage i førersædet, eftersom den selv både kører og stopper i køen.

En emergency-assistent stopper automatisk bilen selv ved høje hastigheder, hvis diverse sensorer registrerer, at køreren ikke er i stand til selv at køre bilen – og som selvfølge har den også et sidste smart system installeret, der automatisk selv stopper bilen, hvis den registrerer forhindrende objekter såsom mennesker eller andre levende organismer foran sig.

Den nye Passat vil få nogle lækre LED-baglygter, hvorimod Volkswagen udtaler, at de endnu ikke har fundet ud af, om forlygterne skal bestå af noget halogen eller ligeledes LED.

Yderligere detaljer og billeder offentliggøres til juli før dens offentlige debut på Paris Motor Show i oktober.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.