fbpx

Toyota fejrer 20 års jubilæum for Supra’en

Twin-turbo udgaven havde 326 hestekræfter

Toyota fejrer 20 års jubilæum for Supra’en, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Med et salg af Supra modellen på hele 593.337 varianter (inklusiv Celica Supraen), fejrede Toyota deres 20-års jubilæum for modellen.

Toyota Supra kom på markedet i 1993, og blev vist frem første gang på Chicago Motor Show. Den gang var den en vaske ægte sportsvogn, som satte rivaler på plads som 911 Turbo. Mens standard modellen havde en ydelse på 220 hestekræfter fra en 3,0-liters række sekser, havde den største model en twin-turbo motor og 326 hestekræfter.

 

I motorsports verdenen slog Supra sig også fast. Her deltog den også i Swiss Mountain racerløb, som den vandt, ud over 24 timers løbet Le Mans og Pikes Peak International Hill Climb, samt det japanske GT Championships.

Grundet et faldende salg i slut 90’erne, blev bilen sat ud af markedet i England i 1996 og i USA i 1998, mens modellen stadigvæk blev solgt i Japan helt frem til 2002, fordi at Toyota mente at det samtidig ville være alt for dyrt at udvikle videre på modellen, for at den kunne overholde de nye emmisions krav.

 

Salget af både Celica Supra og Supra modellerne fandt sted fra april 1978 og frem til juli 2002, og der blev altså i alt solgt 593.337 eksemplarer.

[nggallery id=548]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.