fbpx

Renault som hurtigst Nordschleife-forhjulstrækker

Renault – hurtigste forhjulstrækker på Nordschleife med tid på under 8 minutter

Hashtagget #under8 er blevet brugt flittigt den seneste uges tid af flere forskellige grunde, men i et Renault-henseende drejer det sig simpelthen om en ny rekord for forhjulstrækkere på den legendariske Nürburgring Nordschleife i Tyskland. Franskmændenes sportsafdeling havde på forhånd udtalt, at det kunne lade sig gøre, og ganske vist slog de rekorden med hele fire sekunder ned til den forrige rekordindehaver.

Fænomenal hurtig forhjulstrækker
Det drejer sig om den nye Renault Megane RS 275 Trophy-R, som ganske korrekt er en ret speciel model. Motoren under hjelmen er en 2.0-liters firecylinderet benziner med 275 hestekræfter, og samtidig gør den brug af en Akrapovic-udstødning samt et sæt MICHELIN “Pilot Sport Cup 2”-dæk.  Bagsæderne er sparet væk, og foran er to polycarbonat-sæder fra Recaro at finde. På ydersiden er den også klædt på med et kæmpe sæt aluminium-bremseskiver, som giver en fænomenal bremseevne, der garanteret er påkrævet, når man skal sætte en fantomtid på Nordschleife.

LÆS OGSÅ:
Premiere: Jaguar XJ

En fantomtid, der i dette tilfælde lyder på 7:54.36 sekunder (7 minutter og 54.36 sekunder). Det gør den hele fire sekunder hurtigere rundt på den 21 km lange bane end den forrige rekordindehaver, en Seat Leon Cupra 280. Noget tyder altså på, at frankmændene var sultne efter rekorden, for det er nemlig ikke første gang, de har besiddet den. Også i 2008 og 2011 snuppede de den – begge gange med Megane RS-modeller.

Men bedst af alt: den nye RS 275 Trophy-R benytter sig af mange erfaringer fra Renault-motorerne i Formel 1.

Et smukt 2-tonet ydre
På ydersiden ser vi først og fremmest den hvide farve, der virkelig dominerer bilen, men samtidig er den fra undersiden af vinduer og opad sort. Dertil gør den også brug af en rød farve i form af nogle streger bagerst på bilen, på de 19”-alufælge samt front-splitteren ved siden af de lækre LED-strips. Interiøret er derimod så sort, som det overhovedet kan blive – dog med enkelte røde detaljer. Alcantara-beklædt rat giver ligeledes køreren et “sporty feel”.

LÆS OGSÅ:
Mindst tre ekstra Fast and Furious film

Megane RS 275 Trophy-R produceres i 250 eksemplarer og vil blive solgt på 15 markeder senere på året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.