fbpx

Porsche: Fem ting du ikke vidste

Vidste du, at Porsche aldrig har……

Porsche har med base i det tyske, nærmere betegnet Stuttgart, igennem tiden været kendt for deres mange forskellige modeller heriblandt den kendte 911-klassiker. Det har altid været et særdeles luksuriøst mærke udadtil, men hvad nu hvis man graver sig dybere ned i deres egentlige historie? Vi bringer hermed fem ting, som du formentlig ikke vidste om Porsche.

1. En undersøgelse lavet af det tyske magasin “Men’s Car” for et par år siden viste, at 50% af alle Porsche-ejere havde utroskab på nær hold og altså var utro med deres partner. Om det stadig forholder sig således i dag, kan vi ikke rapportere om, men på daværende tidspunkt var de mest troværdige ægtefæller Opel-ejere. Det sætter alligevel tingene lidt i perspektiv.

2. Porsche-koncernen havde ikke et decideret logo indtil starten af 1950’erne, hvor Dr. Ferry Porsche designede det famøse logo, som vi kender den dag i dag. Det symboliserer først og fremmest Stuttgarts våbenskjold/slægtsvåben sat sammen med Wuttembergs våbenskjold, og selvfølgelig er der blevet skrevet ‘PORSCHE’ inde i logoet også.

LÆS OGSÅ:
Ny Range Rover Sport SVR er hurtigst i sin klasse

3. Den gamle Porsche 935 fra 1970’erne har i mange år været en del af Transformers-serien i form af cartoon-versionen. Her var den under navnet ‘Jazz’ i tæt samarbejde med Optimus Prime på de forskellige missioner osv.

4. Tro det eller ej, så kan den gamle Porsche 956 køre på taget så at sige. Ved 321,4 km/t er aerodynamikken nemlig så kraftig, at den hvis muligt kan køre på hovedet, såfremt den rigtige overflade er fundet.

5. Under anden verdenskrig lavede Porsche militærkøretøjer. Først i form af Porsche 597 Jagdwagen, der kun vejede 990 kg og kunne opnå en topfart på 100 km/t. Den nåede dog aldrig det egentlig produktionsbånd, da kun 49 eksemplarer blev lavet og hurtigt blev udkonkurreret af andre biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.