fbpx

OFFICIELT: Ny Mercer får over 550 hestekræfter!

OFFICIELT: Ny Mercer får over 550 hestekræfter!, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Det er næsten ved at være en måned siden, Mercedes-Benz’ opdaterede E-klasse blev vist frem i form af en billedserie, hvor der på daværende tidspunkt dog ikke blev fortalt noget om en ny AMG-version af den nye E-klasse. En ting var dog sikker, og det var, at den med sikkerhed ville blive vist på Detroit Motor Show her i januar, men det viser sig nu, at der allerede er lagt officielle billeder ud af den.

Agressivt look – klart! 
Designet følger med fra “de normale” nye E-klasser, men på denne nye AMG-version ser man altså luftindtagene på fronten som værende langt mere agressive end på de normale E-klasser. Det kommer af, at de blandt andet er gjort langt større, men agressiviteten kommer også lidt fra frontdiffuseren. Også her langt fra de normale E-klasser, hvilket man også kan se på billederne vedlagt.
Kigger man på bagenden, ser man her en lille bid af forgængeren og de andre AMG-modeller. Rørhalerne til udstødningen er nemlig de velkendte fire kvadratiske, som man kender fra alle de resterende AMG-modeller, men de har fået en lidt anden vinkel på den nye E63 AMG, så de nu står en lille smule skævt. Diffuseren lægger man klart også mere mærke til nu, eftersom den også er blevet opdateret markant ved hjælp af nogle specielle former.
Derudover ser man på stationcar-udgaven også en sølvramme, der går rundt om alle rørhalerne, ind over midterstykket og ja – danner en ramme om hele “bagendens underliv”.
Motorerne vil fremad 
Motormæssigt er det hele fordelt således, at man har mulighed for at få, eller ja købe, en Mercedes-Benz E63 AMG sedan med baghjulstræk. Med sine 557 hestekræfter og 720 Nm fra den ottecylinderede 5,5-liters motor med dobbeltturbo åbner den massive præstationer, da den snupper en 0-100-tid på lige godt 4,2 sekunder. Går man derimod efter en firehjulstrukket model, kan man også få det i både en sedan- og stationcar-udgave med samme motor. Her går sedanen fra 0-100 på 3,7 sekunder og stationcaren på 3,8 sekunder.
Firehjulstrækket er Mercedes’ eget, altså det såkaldte 4MATIC, men som noget nyt har Mercedes med sin nye E63 AMG også hevet endnu flere hestekræfter og Nm ud af en ny form for S-model. Den har fuldstændig samme motor men nu med hele 585 hestekræfter og 800 Nm, som i sedan-udgaven går fra 0-100 på 3,6 sekunder, imens stationcar-udgaven når det på 3,7 sekunder.

Tilfælles har alle bilerne AMG SPEEDSHIFT MCT-gearkassen med syv trin, hvor man har mulighed for at sætte bilen i fire forskellige modes. Det drejer sig om “C”, som står for Controlled Efficiency, hvis man er ude på “lidt” økonomisk kørsel. Så er der “S”, som står for sport, hvilket sætter bilen i sit sport-trim, men skal man have mere sporty kørsel ud af den, skal den da slåes over i “S+”! Gider man ikke det automatiske shit, kan man selvfølgelig også slå den over i manuel, “M”.

Dertil følger et super fedt fælg-valg, som er de 19-tommers 10-egede fælge i en mørkegrå farve. Super fed kontrast til den hvide farve, som vil være en form for varemærke for stationcar-udgaven.
– E63 AMG’eren – S-model såvel som normal AMG – vil blive vist på Detroit Motor Show, som finder sted i Detroit, Michigan, fra den 14. til den 27. januar, 2013. Her vil vi formentlig også få en A45 AMG- samt en CLA45 AMG-model at se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.