fbpx

Volkswagen viser ny, åben Golf cabriolet

Volkswagen. Das Auto. Det er med sikkerhed en jingle, som vi rundt omkring i landet alle kender til, da den har fulgt med Volkswagen i mange år, hvor det også må siges at være deres Golf-model, der er bedst kendt.

En ganske normal VW Golf er selvfølgelig ikke nok, så det er nok en sportsmodel, der skal til. Til formålet blev der i starten af 2000 lavet den såkaldte R32-model, som egentlig blot var en form for sportsmodel af den normale Golf.

R32-modellen blev fordelt over både Golf IV og V og sluttede tilbage i 2008, hvor man ved VI-modellen valgte blot at kalde det en R-model. Den er hurtig, den er sporty, men den er ikke “åben”.

Golf R-cabrio i sigte
Til præcis dette formål må det derfor være den nye Golf R cabriolet, der spiller ind. Tilbage i midten af 2011 til det årlige VAG-træf, GTI-Wörthersee, viste Volkswagen for første gang en koncept-model af denne Golf R-cabrio frem efterfulgt af en masse spyshots året efter, og Volkswagen er nu gået skridtet videre.

En officiel kortfilm om den er nemlig netop blevet udgivet, hvori der vises denne blå udgave af en Golf R-cabrio, som er stort set identisk med den, der tilbage i sommeren 2011 blev vist til GTI-Wörthersee.

Ser man videoen, ligger man hurtigt mærke til de mange R-logoer, der er placeret rundt omkring. Man kan i hvert fald sige, at man på ingen måde er i tvivl om, at det altså er en R-model, der er tale om.

Fælgene på den viste bil er stort set også identiske med den originale lukkede R-model, og det ses egentlig også alle de andre steder på bilen, da de simpelthen er stort set identiske. Rent motormæssigt skulle den gerne minde særdeles meget om den nuværende, lukkede Golf R, som er udstyret med en turboladet 2.0-liters benzinmotor med små 270 hestekræfter og 350 Nm.

Disse specifikationer skulle gerne kunne få den nye Golf R-cabrio til at accelerere fra 0-100 på omkring, måske mindre, end seks sekunder samt have en topfart på 250 km/t.

Hvornår bilen vil sat i produktion, og den første vil forlade fabrikken, kan vi dog endnu ikke sige noget om, men det forventes at blive en gang i 2013.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.