fbpx

Ny Lexus tager kampen op mod BMW’s 3-serie

Det er de seneste år blevet meget populært at have en super hurtig bil, som man samtidig også kunne køre til den nærmeste feriedestination med sin familie på – altså en form for sportsbil med fire døre og mindst fire sæder. Det gælder hos Mercedes, det gælder hos Audi, det gælder hos BMW.. og ja, det gælder da også hos Lexus.

Lexus IS er navnet på den normale personbil fra Lexus, men bevæger man sig længere op i IS-serien, finder man dyret. Det er IS-F’eren, og den kan virkelig trække torsk i land. Modellen har været produceret lige siden slutningen af de skønne 90’ere, og tidligere i dag blev der vist en splinterny IS-F frem fra Lexus i form af nogle billeder.

Mange specielle linjer 
Rent eksteriør-mæssigt ser man hurtigt, at den nye IS-F minder rigtig meget om koncept-bilen, LF-CC, som tilbage i januar 2012 blev vist på Detroit Motor Show. Forlygterne er stort set identiske, da man som kørelys får en form for Nike-logo, for lygterne minder utrolig meget om et godt, gammeldags Nike-logo.

Frontgrillen er der også blevet pillet en del ved, og den stammer ligeledes fra deres koncept-bil. Her ser man en frontgrill, som starter ud med at være strukket en del ud, hvorefter siderne kører ind mod hinanden, stopper op og kører igen videre ud. Det må man også sige er noget nyt for Lexus, da de førhen har været vant til en meget, meget lille frontgrill. Det samme gør sig dog gældende på storebroderen, LS-serien.

Elegant og rent interiør 
Først og fremmest ligger man nok mærke til instrumentbrættet, som på en måde er blevet todelt rent niveau-mæssigt. Det har man førhen set i den ældre Mercedes-Benz C-klasse, W203-modellen, hvor det altså ligeledes gør sig gældende, og det er bestemt også noget nyt for IS-F’eren, for instrumentbrættet i den forrige model var på alle punkter bare kedeligt – kedeligt, kedeligt, kedeligt.

Men Lexus har på andre punkter budt op til leg. Sæderne i bilen er nu sat lavere end før, samtidig med at det samme er sket for rattet. Rattet ses også i en anden vinkel, hvilket skulle være inspireret fra Lexus’ komplette sportsbil med plads til to personer, LFA’en. Det skulle give en langt mere sporty følelse, som kan nydes af både de to personer på forsæderne samt dem på bagsæderne.

Personerne på bagsæderne har nemlig fået en del mere benplads, da bilen er blevet gjort en lille smule længere. Alt i alt er stort set hele interiør-delen blevet langt bedre, hvilket man nok bedre kan se på billederne, som også er vedlagt. Sådan kommer motorerne til at se ud – muligvis

Det er på nuværende tidspunkt svært at sige, hvordan de forskellige varianter af IS-modellen vil komme til at se ud, men man forventer blandt andet, at der kommer en af de mindre biler i serien, IS250, med den 2,5-liters V6-motor. Derudover kommer der også en IS350, lidt større end førstnævnte, med en 3,5-liters V6-motor med muligvis lidt over 300 hestekræfter. En hybridversion med en firecylinderet 2,5-liters motor er også meget muligt.

Alt dette finder man som sagt ud af, når den er blevet præsenteret på Detroit Motor Show, som løber fra den 14. til den 27. januar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.