Nissan IDx sættes i produktion i 2016

Nissan IDx sættes i produktion i 2016

Nissan IDx sættes i produktion i 2016, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Små baghjulstrukne biler fra store producenter er ved siden af minibilerne en af de store kategorier for tiden. Specielt efter Subaru, Scion og Toyota lancerede fuldstændig samme model under tre forskellige navne, henholdsvis BRZ, FR-S og GT86, tilbage i 2012. Siden da har den nemlig sat fine salgstal over hele verden, og flere producenter vil nu med ind i konkurrencen på markedet.

 

Retroinspireret Nissan vil konkurrere

Her kommer blandt andet japanske Nissan ind i billedet, eftersom de sidste år viste deres IDx konceptbil i Tokyo. Størstedelen af designet er efter vores overbevisning egentlig blot en videreudvikling af det velkendte design på den gamle Datsun 510, der brillierede tilbage i 70’erne og op igennem 80’erne. Overraskende nok var IDx-konceptbilen også at finde på NAIAS (North American International Auto Show) i ugens løb, og det skyldes udelukkende én ting.

 

Tilbage i Tokyo var det hverken af-/bekræftet, om IDx nogensinde ville se dagens lys i form af en produktionsmodel, men i dag bekræftede Nissan-direktør Andy Palmer, at den vil blive sat i produktion. Den vil simpelthen ind og konkurrere på markedet for små baghjulstrukne biler, hvor japaner GT86’eren ligger i toppen på nuværende tidspunkt. IDx’eren er nemlig også både baghjulstrukken, og så vil den formentlig få en firecylinderet motor samt en 6-trins manuel gearkasse.

 

Designet ligger som sagt tæt op ad den gamle Datsun 510, men Palmer udtalte ligeledes, at designet ikke ville ændre sig særlig meget i produktionsmodellen. Retrolooket skal bevares, og så må man ellers håbe på, at det er dét, forbrugerne vil have. Vi venter spændt og forventer ikke en endelig produktionsmodel før starten af 2016.

 

Nissan IDx sættes i produktion i 2016, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!