fbpx

Nissan IDx sættes i produktion i 2016

Nissan IDx sættes i produktion i 2016

Nissan IDx sættes i produktion i 2016, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Små baghjulstrukne biler fra store producenter er ved siden af minibilerne en af de store kategorier for tiden. Specielt efter Subaru, Scion og Toyota lancerede fuldstændig samme model under tre forskellige navne, henholdsvis BRZ, FR-S og GT86, tilbage i 2012. Siden da har den nemlig sat fine salgstal over hele verden, og flere producenter vil nu med ind i konkurrencen på markedet.

 

Retroinspireret Nissan vil konkurrere

Her kommer blandt andet japanske Nissan ind i billedet, eftersom de sidste år viste deres IDx konceptbil i Tokyo. Størstedelen af designet er efter vores overbevisning egentlig blot en videreudvikling af det velkendte design på den gamle Datsun 510, der brillierede tilbage i 70’erne og op igennem 80’erne. Overraskende nok var IDx-konceptbilen også at finde på NAIAS (North American International Auto Show) i ugens løb, og det skyldes udelukkende én ting.

 

Tilbage i Tokyo var det hverken af-/bekræftet, om IDx nogensinde ville se dagens lys i form af en produktionsmodel, men i dag bekræftede Nissan-direktør Andy Palmer, at den vil blive sat i produktion. Den vil simpelthen ind og konkurrere på markedet for små baghjulstrukne biler, hvor japaner GT86’eren ligger i toppen på nuværende tidspunkt. IDx’eren er nemlig også både baghjulstrukken, og så vil den formentlig få en firecylinderet motor samt en 6-trins manuel gearkasse.

 

Designet ligger som sagt tæt op ad den gamle Datsun 510, men Palmer udtalte ligeledes, at designet ikke ville ændre sig særlig meget i produktionsmodellen. Retrolooket skal bevares, og så må man ellers håbe på, at det er dét, forbrugerne vil have. Vi venter spændt og forventer ikke en endelig produktionsmodel før starten af 2016.

 

Nissan IDx sættes i produktion i 2016, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.