fbpx

Mercedes-Benz lancerer nyt idiotsikkert system

Igennem de seneste måneder har tyske Mercedes-Benz, som er kendt for deres meget luksuriøse modeller, været meget opsat på at give forbrugerne den største sikkerhed, de overhovedet kunne tænke sig. Det er i form af diverse sikkerhedssystemer, som både kan hjælpe en med at lade være med at knalde fronten op i en forankørende bil samt mange andre ting.

Og mere idiotsikkert bliver det simpelthen ikke. Som om det ikke var nok med et system, der gør, at bilen ved hastigheder op til 50 km/t automatisk stopper, så snart den spotter en person foran, har hovederne bag Mercedes-Benz nu også lavet et andet sikkerhedssystem. Navnet er endnu uvidst, men netop dette system har i sinde at mindske dødstallene en lille bitte smule.
Mercedes-kørere kører ikke den gale vej 
Og det gør de ikke af dem simple grund, at tyskerne i fremtiden vil lancere denne nye sikkerhedsfeature – sammen med en masse andre – som advarer chaufføren i bilen, så snart bilen nærmer sig et skilt, som indikerer, at man er på vej til at køre ned på en vej – i den forkerte retning. Hver dag bliver der dræbt et lille antal personer lige netop på grund af dette – at de er spøgelsesbillister, som vi vil kalde dem her i Danmark, hvor det heldigvis ikke sker særlig tit.
On our journey towards the vision of accident-free driving, Mercedes-Benz orientates itself on real-life accident situations in order to provide the best possible protection to all road users. The very idea that we will be using the Mercedes?Benz Intelligent Drive system to reduce the risk of vehicles unintentionally travelling against the flow of traffic once again brings us one big step closer to this goal.“, udtaler professor Thomas Weber, Daimler AG.
Det hele er bygget op således, at der i forruden sidder en lille censor, som visuelt opfatter disse røde advarsels-skilte, som betyder, at man simpelt nok ikke må køre derind. En meget markant advarsel bliver derefter vist i displayet ved speedometeret, samtidig med bilens højttaler stopper alt det igangværende og afspiller tre beep-lyde.
Sammen med Mercedes-Benz’ mange andre nye sikkerhedsfeatures lanceres denne i den nye E-klasse, som snart kommer på markedet, samt i den nye S-klasse, som vi endnu ikke har set. Med tiden bliver systemerne mere udbredt og dermed også lanceret i andre modeller.

Så mange sikkerhedssystemer i en bil – dét kan man da kalde idiotsikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.