fbpx

Den nye Mazda MX-5 bliver muskuløs og rå

Den nye Mazda MX-5 bliver muskuløs og rå, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Den nye Mazda MX-5 er netop blevet offentliggjort til en event i Montreal som optakt til den velkendte MX-5’ers 25-års jubilæum.

Ny sjov og rå MX-5 fra Mazda
Den nye Mazda MX-5 er fjerde generation af den velkendte model, der igennem 25 år har været på markedet samt været kendt for at være den lille sjove “tøsebil”, der sagtens kan køres af mænd. Specielt til sommerdagene eller en tur på banen til trackdays har den altid egnet sig perfekt, og mon ikke også den nye model ligeledes gør.

Også designmæssigt er der sket lidt med den lille vogn, der trods alt stadig holder fast i sine faste træk og form, men med det sagt gør Mazda brug af deres nye designsprog, “KODO – Soul of Motion”. Basically dækker KODO-sproget over at se rå og utrolig muskuløs ud, samtidig med at den dækker over en række elegante træk med detaljer.

Den nye MX-5 bliver over 100 kg lettere end sin forgænger, og det skyldes blandt andet den seneste SKYACTIV-teknologi. Tilmed er motoren rykket tættere på midten for at give en 50:50-vægtfordeling i den baghjulstrukne racer, hvor dele som motorhjelm samt for- og bagkofanger er lavet af aluminium, imens vægten af softtoppen (til taget) ligeledes er reduceret væsentligt.

Motormæssigt betyder det, at den nye MX-5 ved lanceringen kan fås i to forskellige benzinvarianter. Der er tale om en 1,5- og 2,0-liters motor formentlig med omkring 140 og 200 hestekræfter i de respektive varianter, men det står stadig uklart af informationerne, vi har fået. Dog kan vi bide os sikre på, at begge varianter vil få glæde af den 6-trins manuelle SKYACTIV-MT gearkasse.

Yderligere informationer vil komme tættere på dansk release.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.