Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 98

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 100

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 101

Koreanerne tænker ud af boksen

Går man fem-seks år tilbage i tiden, var det ikke tit, man på gaden så en person gå med sin smartphone. Det har lige så stille ændret sig, så stort set hver mand nu har hver sin, og ja, det er virkelig en smart telefon, som ordet “smartphone” jo så flot indikerer.

Det kan koreanerne nu bevidne, da de hos Hyundai nu har valgt at fusionere smartphones med deres systemer i bilen, således man rent faktisk kan klare de fleste ting fra telefonen i bilen fremfor at skulle fumle med alle mulige knapper i bilen. På nuværende tidspunkt har man i mange biler mulighed for at connecte sin iPhone eller Android-telefon med sin bils mediesystem via bluetooth, hvor man så både kan afspille sin telefons musik ud igennem bilens højttaler-system samt snakke håndfrit i telefon med venner fra nær og fjern. Men er det nok for koreanerne?

Smart teknologi fra Hyundais side
Nej. Det er det ikke, for de har nu valgt at arbejde med et nyt opkoblingskoncept (Connectivity Concept), hvilket blandt andet går ud på, at man via et trådløst NFC-system (Near Field Technology) har mulighed for at låse sin bil op samt låse den igen – enkelt og nemt ved hjælp af sin smartphone, som man blot kører hen over et lille mærke i en af sideruderne.

Når man får låst sin bil op, hvilket som sagt gøres meget enkelt og nemt, vil man derefter oftest ligge sin smartphone i centerkonsollen, og også her er der nye ting på færde. Først og fremmest vil telefonen automatisk begynde at oplade trådløst, så man slipper for kabler, men den synkroniserer også med bilens mediesystem.

Har man nogle bestemte radiostationer som favorit eller nogle bestemte sædepositioner, ja så lagres de på telefonen, og kommer man senerehen i nærheden af en anden Hyundai, man skal køre, så kan man lige smide telefonen i centerkonsollen og hive den lagrede fil ud fra telefonen og ind i bilens system, så den føles som værende ens egen.

Hyundais senior vicepræsident forklarer også, at det kun er noget, de har sat i værk, da smartphones kun bliver mere og mere udbredt med tiden, samt teknologien på det plan er så langt fremme, at dette rent faktisk kunne lade sig gøre.

Og når nu man snakker teknologi, så er koreanerne fra Hyundai ikke færdige. Sammen med firmaet Broadcom Corporation, som også var med til at lave ovenstående systemer, er de nemlig også ved at lave et advarselssystem til vognbaneskift, hvis man ikke lige mestrer at køre lige ud, imens de også åbner op for nye muligheder til bakkameraer i Hyundai-modellerne fremover.

Næste skridt derefter må være også at kunne starte bilen via sin smartphone, så man slipper 100% af med bilnøglerne, som så mange har det med at glemme et eller andet sted, hvorimod man jo altid har sin mobil på sig – ikke?

Førstnævnte muligheder vil i hvert fald blive en aktualitet i modeller produceret i løbet af 2015 og derefter, hvis vi overlever den så velkendte dommedag, og så må resten komme enten før eller senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.