fbpx

Jaguars fremtidige modelstrategi lækket tidligere i dag

Jaguars modelstrategi til og med 2017 lækket

Jaguars fremtidige modelstrategi lækket tidligere i dag, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsFoto: Jaguar C-16 (nu kaldet F-Type) koncept, IKKE den færdige F-Type coupé

 

 

Tidligere på dagen har engelske Autocar arbejdet på at få Jaguars modelstrategi over de næste fire år frem. Det betyder hele seks nye biler op til slutningen af 2017.

 

F-Typen får fast tag 

Det er ikke længe siden, at Jaguar fremviste deres nye F-Type, som produceres i henholdsvis en 3.0-liters V6-motor med 340 hestekræfter, en S-model med selv samme motor, dog med 380 hestekræfter og til sidst en 5.0-liters V8-motor med hele 495 hestekræfter. Det skete næsten 40 år efter, at dens ‘spirituelle forgænger’, den klassiske E-Type, forsvandt fra produktionsbåndet.

 

F-Typen fås kun som cabriolet, men nu er det kommet frem, at en coupé-version allerede er i spil. Med hensyn til motorer og udstyr generelt set, forventes det at blive stort set lignende dem i cabriolet-versionen. Rapporter indikerer dog, at den muligvis bliver op til 33 procent stivere og delvist lettere. Priserne kommer sandsynligvis også til at ligge lige op ad cabrioleten, som svinger lige fra 1.500.000 DKK til 2.100.000 DKK.

 

Flere engelske og amerikanske medier har allerede fanget den nye coupé F-Type på vejene.

 

Ny sedan som konkurrent til BMW 3-Serien

Længe har det været delvist vidst. Og ønsket. En sedan fra britiske Jaguar, som er til at betale og derfor konkurrencedygtig med BMWs 3-Serie og andre modeller i samme segment. Egentlig sat til at skulle kaldes for Jaguar XS, lyder det nu, at den i stedet kommer til at bære navnet Q-Type, så den følges hånd i hånd med de resterende ‘typer’, der er indenfor Jaguar.

 

Økonomiske motorer, dog alligevel med lidt gang i, er hvad man på nuværende tidspunkt kan forvente af denne nye model, som er sat til at starte fra 28.000 GBP i England. Grundet afgifter og så videre skal man nok regne med en væsentlig højere pris i Danmark.

 

Den konkurrencedygtige Q-Type forventes at stå klar i 2015.

 

Koncepter, koncepter, forhjulstræk!?

Et crossover-koncept forventes ligeledes at blive vist frem i løbet af næste måned, hvor Frankfurt Motor Show – også kaldet IAA – finder sted. Koncept-bilen er sat til at køre på PLA-platformen, som formentlig også bruges i Q-Typen, og da det nu er en crossover, vi snakker om, skulle den efter Jaguars egne intentioner være konkurrencedygtig med Audi Q5 og BMW X3.

 

Til en pris i England af 31.000 GBP forventes den at blive produceret i 2016.

 

Selv samtidigt forventes en ny henholdsvis XJ- og XK-model at blive vist frem, hvorefter en ny XF-model vises frem i 2017. Den nuværende XF-model er dog sat til et mindre facelift næste år.

 

Ja, Jaguar er også begyndt på det nu. Nej, dog ikke at facelifte, hvilket er et kendt fænomen. Men derimod at producere forhjulstrukne biler. Her snakker vi om en konkurrent til blandt andet den nye Mercedes-Benz A-klasse. Økonomi, CO2 og forhjulstræk er altså dét, man indtil videre vil kunne modtage i sådan en model. Endnu ikke flere informationer om den, men en officiel release burde ligge i 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.