fbpx

Ny Jaguar XE får 340 hestekræfter fra en V6’er

Ny Jaguar XE får 340 hestekræfter fra en V6’er, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Den nye Jaguar XE er netop blevet offentliggjort ved en event i Earls Court, London, hvor op til flere kende stjerner var at finde heriblandt Emeli Sandé.

Ny stylish, baghjulstrukken Jaguar
Den nye XE sætter ifølge Jaguar selv nye standarder inden for sit segment, hvor den blandt andet konkurrerer med Audi A4 og BMW 3-Serie. Det gør den primært på grund af sin letvægtskonstruktion, strømlinede styling, sit luksuriøse interiør samt en utrolig køreoplevelse og acceleration.

XE-modellen lanceres i flere forskellige udgaver med tiden, hvor den mindste som selvfølge navngives XE og topmodellen XE “S”. XE S-udgaven får en supercharged 3,0-liters V6’er under hjelmen, og den yder hele 340 hestekræfter og 450 Nm. Sat sammen med en 8-trins automatisk gearkasse med paddleshifters sprinter den fra 0-100 km/t på bare 4,9 sekunder, før den rammer en elektronisk begrænset topfart på 250 km/t.

De mindre modeller kommer med en ny type motor kaldet “Ingenium” i både diesel- og benzinvarianter, hvoraf den første bliver en firecylindret 2,0-liters diesel med 163 hestekræfter og 380 Nm. Benzinvarianterne vil ligeledes kunne fås i en firecylindret turboladet 2,0-liters motor, som vil få endnu flere hestekræfter end ovennævnte dieselvariant. Både diesel- og benzinvarianterne fås standard med en ZF 8HP-automatgearkasse – altså en 8-trins – men dieseludgaverne kan også fås med en 6-trins manuel gearkasse.

Ydret taler for sig selv
Rent designmæssigt snakker vi topklasse, når den nye Jaguar XE nævnes. Allerede fra fronten af tager den sig godt ud med en front, der ligner mange af de andre modeller fra britterne, hvor vi altså ser et sæt LED-lygter og enorme luftindtag. De strømlinede linjer sætter bestemt sit præg på den nye XE, når vi kigger henad siden og bevæger os mod bagenden, der ligeledes er præget af LED-lygter og dobbelt udstødningsafgange.

“S”-emblemer er der også nok af på den nye Jaguar XE S som vist på billederne. Både udvendig såvel som indvendig.

Indvendig bedækkes den med Alcantara-lædersæder i sort med røde detaljer. Røde detaljer som går igen i resten af kabinen sammen med den sorte farve. I midten af interiøret finder vi et spritnyt infotainment-system kaldet “InControl” på 8”, der kan vise stort set alle informationer vedrørende bilen og afvikle lækkert musik i form af en USB-indgang samt Bluetooth-opkobling. Sidstnævnte involverer både iOS- og Android-telefoner.

De fulde detaljer vedrørende den nye Jaguar XE offentliggøres på Paris Motor Show til oktober.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.