fbpx

Formula DRIFT – NU PÅ SIT 11. ÅR I 2014

FORMULA DRIFT ER NU PÅ SIT 11. ÅR I 2014

Formula DRIFT – NU PÅ SIT 11. ÅR I 2014, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Foto: formula.com, 2011 Long Beach California

 

Når alle kørerne i weekenden spænder hjelmen og sætter deres driftbil i gear på Long Beach-sektionen i Californien, sparkes den 11. sæson af Nordamerikas største driftevent i gang. Eventen går under navnet Formula DRIFT og har som sagt siden 2003 fungeret som den største event af slagsen i Nordamerika, hvor der hvert år køres syv forskellige ‘løb’ med start i april og slut i oktober.

 

Først set på de japanske bjergveje er drifting de seneste år blevet en kæmpe motorsport både i Asien, Amerika og sågar også på nationalt plan herhjemme. En attraktiv sport hvor entusiaster og generelt bare folk med benzin i blodet kan nyde lyden af en masse lækre motorer, der konstant ligger med omdrejningerne på det maksimale, og dernæst kommer dækrøgen. Den slipper man simpelthen ikke for, hvis man vil se en ordentlig omgang drifting.

 

Sidste års vinder er klar som aldrig før

Sidste sæson Formula DRIFT blev vundet af amerikanske Michael Essa i hans 750 hestes BMW E46 M3, som gang på gang imponerede og scorede toppoint på banerne. Dog med få undtagelser, hvor det gik knapt så godt, men det resulterede i sidste ende altså i en sammenlagt førsteplads ud af de godt og vel 64 kørere, der ved første løb startede kampen om mesterskabets tiende sejr.

 

Igen i år ser vi Essas BMW E46 M3 på banen allerede her i weekenden – formentlig med mindre opgraderinger – og denne gang med “New Egg” og “Essa Autosport” som hovedsponsor. De erstatter altså den forrigehovedsponsor “GSR Autosport”. Det ses ligeledes på det nye design, der denne gang er bygget op på en hvid, rød og en sort farve – selvfølgelig med hans trofaste dæksponsor, Yokohama, hen ad siden.

 

11. sæson med smæk på

Fra i morgen aften ved 21-tiden af viser vi en live-transmission fra Long Beach i Californien, hvor de første kvalifikationer og træninger begynder. Det gør vi over hele weekenden, således der er god chance for os alle sammen at følge med, når der sparkes gang i den 11. sæson af Nordamerikas største driftevent!

 

Fredag sendes der kvalificering allerede fra klokken 21 af og til et stykke ud på natten, hvor top 32-kørerne træner. Lørdag køres der igen træning for top 32-kørerne allerede ved 18-tiden, hvorefter de skæres ned til 16 klokken 0:30, og præmieoverrækkelsen finder sted ved 03-tiden.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.