fbpx

Audi arbejder på ny firecylinderet motor

Audi arbejder på ny firecylinderet motor, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Ingolstadt-centrerede Audi arbejder på en helt ny type af firecylinderede motorer, som efter planen skulle kunne køre lige så “glat” og varieret som enhver anden seks- eller ottecylinderet motor. Det viser nye patenttegninger, der viser en simpel “V”-struktur i motoren.

Downsizing vejen frem for selv Audi
Det hele kommer sig på baggrund af, at bilproducenterne i sin klasse (red. premium-klassen) igennem de seneste år har arbejdet på at reducere brændstofforbruget i deres modeller. Det opnås blandt andet ved downsizing af motorerne eller komplet skift over til hybrid-motorerne – det er blandt andet set i den nye Audi A8 L.

Nu forsøger Audi sig så med en anderledes motoropbygning, der angiveligt skal gøre motoren mere smooth – råt oversat til glat – i dens køredynamik fuldstændig ligesom deres seks- og ottecylinderede motorer. Det kommer blandt andet af omrokerede stempler og plejlstænger, som ikke længere køres i lige linje med krumtapakslen. Teknisk er det, men i princippet betyder det, motoren vil kunne køre mere gnidningsløst, eftersom stemplerne ikke bevæger sig på samme akse som krumtapakslen.

Som det kan tydes fra ovenstående tegning, opbygges den som en ganske regular “V”-motor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!