fbpx

Audi arbejder på ny firecylinderet motor

whole

Ingolstadt-centrerede Audi arbejder på en helt ny type af firecylinderede motorer, som efter planen skulle kunne køre lige så “glat” og varieret som enhver anden seks- eller ottecylinderet motor. Det viser nye patenttegninger, der viser en simpel “V”-struktur i motoren.

Downsizing vejen frem for selv Audi
Det hele kommer sig på baggrund af, at bilproducenterne i sin klasse (red. premium-klassen) igennem de seneste år har arbejdet på at reducere brændstofforbruget i deres modeller. Det opnås blandt andet ved downsizing af motorerne eller komplet skift over til hybrid-motorerne – det er blandt andet set i den nye Audi A8 L.

Nu forsøger Audi sig så med en anderledes motoropbygning, der angiveligt skal gøre motoren mere smooth – råt oversat til glat – i dens køredynamik fuldstændig ligesom deres seks- og ottecylinderede motorer. Det kommer blandt andet af omrokerede stempler og plejlstænger, som ikke længere køres i lige linje med krumtapakslen. Teknisk er det, men i princippet betyder det, motoren vil kunne køre mere gnidningsløst, eftersom stemplerne ikke bevæger sig på samme akse som krumtapakslen.

LÆS OGSÅ:
Viktorias Nissan Silvia PS13

Som det kan tydes fra ovenstående tegning, opbygges den som en ganske regular “V”-motor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.