fbpx

Spyshots: 2015 Volvo XC90

2015 Volvo XC90 prototype jagtet i indre København

Spyshots: 2015 Volvo XC90, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

 

I takt med at Volvo i sidste måned offentliggjorde deres planer om at lancere en ny Volvo XC90 senere på året, blev selv samme model i dag spottet i en prototype i indre København. Prototypen var formentlig i gang med at teste det nye system på bilen, som kan opdage fodgængere og større dyr og selv bremse ned.

 

Offentliggøres senere på året
Den nye Volvo XC90 bliver offentliggjort senere på året, men vil ifølge oplysninger fra den svenske producent ikke gå i produktion før 2015. Dog bliver XC90’eren den første nye model fra Volvo, der kører på den nye SPA-platform (Scalable Product Architecture). Den dækker over en til dels stærkere platform men samtidig mere effektiv i form af en masse nye funktioner.

 

Eksempelvis gør den det muligt at implementere en del flere og avancerede teknologier heriblandt et system, der automatisk vil bremse bilen, hvis enten personer eller store dyr pludselig er i vejen. Derudover forventes selerne i hele kabinen ligeledes at blive mere effektive, eftersom de automatisk strammer sig ind, hvis bilen på længere afstand kan se et muligt færdselsuheld.

2015 Volvo XC90 bliver tilbudt i en syv-personers udgave og forventes at få et større vægttab til forskel fra den tidligere model grundet et øget forbrug af aluminum i karrossen. Under hjelmen forventes en række nye Drive-E motorvarianter. Designmæssigt kommer den til at lægge sig op af den tidligere præsenterede ‘Concept XC Coupe’, der blev vist frem på NAIAS.

 

Under motorhjelmen
I følge det svenske ‘Transportstyrelsen’ kan man slå bilens nummerplade op. Det giver lidt informationer omkring den. Blandt andet har den en 225 hestes benzinmotor, som formentlig er firecylinderet. 2015 Volvo XC90 har en længde på 4808 mm, mens højden ikke er defineret. Dog er den med sikkerhed både bredere, lavere og længere end den nuværende model. I alt vejer den 2900 kilo, og så kører den på 235/65R17 hjul foran og bagpå. Gearkassen er en otte-trins automatgearkasse.

 

Den nye Volvo XC90 går i produktion i starten af 2015, hvilket bliver på deres Torslanda-fabrik i Göteborg, Sverige.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.