fbpx

F1: Dobbeltpoint, en kort fornøjelse

FIA bekræfter at nu, at de meget omtalte dobbeltpoint, bliver afskaffet til sæsonen 2015.

Det gør de sammen med en stor række andre ændringer i regelsættet.

 

Dobbeltpoint

FIA’s beslutning blev taget på baggrund af løbet i Abu Dhabi, hvor det skabte en mediestorm, samt fans som nærmest gik amok. Da det så ingen betydning havde for toppen i den samlede VM stilling, er det nu blevet besluttet, at det skal afskaffes til sæsonen 2015. Derfor vil det ”kun” give 25 point for at vinde.

 

Safety car

Når sidste bil har overhalet safety car, så kører den i pit, hvorimod i 2014 blev den ude på banen, indtil sidste bil havde fanget de andre igen.

Den meget omtalte stående start efter en safety car periode, bliver ikke til noget alligevel. Der skal derfor fortsættes med rullende start, hvor det er forreste bil, som bestemmer hvornår farten hæves til løbstempo.

 

Ny straf

Du kan nu risikere, at få en ”ten-second stop-and-go” straf. Hvilket betyder, næste gang en kører skal i pit, så skal han holde stille i mindst 10 sekunder, hvor ingen må røre ved bilen.

Straffen kan man modtage, hvis der sker en ”Unsafe release”, altså hvis man for lov til at køre lige efter man har fået skiftet hjul, og der så kommer en bil bagfra, hvor det så skaber en farlig situation.

 

Super licence

Alders grænsen for, at man kan tage super licence bliver fra 2016 hævet fra 16 år og op til 18. Derudover skal man også have gennemført mindst to sæsoner i Junior Formel klasserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.