fbpx

Patentschrift No. 37435

Verdens første bil blev født for mere end 130 år siden, den 29. januar 1886 da patentkontoret i Berlin godkendte et patent på et ”brændstof-drevet køretøj”

Køretøjet der først hele 40 år senere fik den danske betegnelse ”bil”, blev opfundet hjemme hos tyskeren Carl Benz i 1885. Køretøjet havde en hård fødsel og mødte på trods af solid opbakning fra konen Berta Benz, en del skepsis fra investorer, som Carl Benz var nødt til at overbevise om markedet for et sådant køretøj. Aller første udfordring bestod dog i at få køretøjet ud af dagligstuen, da Carl Benz havde glemt at tage højde for bredden af hans hoveddør.

Ud kom den, men det var ikke Carl Benz selv der sørgede for dette. Det var derimod hans søn og hans kone der stod for den første køretur. Carl Benz selv var nemlig ikke specielt interesseret i, at køre sin nye opfindelse og lærte faktisk aldrig rigtigt at køre bil. Derfor tog konen Berta Benz sagen i egne hænder med det formål, at bevise opfindelsens værd. Verdens første bilist blev derfor en kvinde der havde taget sin mands bil uden at spørge om lov.

Med sig bragte hun deres to sønner, Eugen og Richard, og begav sig ud på en rejse på over 170 km for at besøge sin mor. De nåede dog kun 130 km før de gav op. Dette må dog stadig betragtes som noget af en succes idet bilen kun havde 3 hjul, bremser lavet af læder og træ, 2 gear, en motor på 1 liter og under 1 hestekræft ved 400 omdr./min. og en teoretisk topfart på 16 km/t. Derudover foregik optankninger på apoteket, da de var de eneste der kunne forsyne bilen med dens brændstof.

Køreturen konsoliderede succesen bag verdens første bil og Carl benz kunne i 1886, sammen med Gottlieb Daimler, lægge grundstenen til det vi i dag kender under navnet: Mercedes-Benz.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.