Skoda er klar med de ordinære versioner af Skoda Octavia RS

Præcis fire måneder efter lanceringen af plug-in hybrid udgaverne, lanceres nu de ordinære varianter. Og det betyder at Skoda nu byder velkommen til diesel og benzin varianterne, uden alt det elektriske tilbehør.

På bilernes ydre, er der ingen forskel fra de elektriske versioner. De har det helt præcist samme udseende, pånær det område i forskærmen, hvor plug-in hybrid varianterne skal oplades.

Får samme motorer som Golf

Ligesom søsterbilerne Volkswagen Golf GTI og GTD, kommer den ikke-elektriske Skoda Octavia RS med en 2,0-liters TSI motor der yder 245 hestekræfter og 370 Nm. Helt eksklusivt til denne model med forhjulstræk, kan den fås med enten en seks-trins manuel gearkasse eller en syv-trins DSG-gearkasse som tilkøb. 0-100 km/t tiden klares herved på 6,7 sekunder, mens topfarten sættes ind ved 250 km/t.

Hvis man er mere til diesel varianten, så kommer der også en 2,0-liters TDI med 200 hestekræfter og 400 Nm. Det betyder hermed den kraftigste TDI-drevet Octavia RS, der nogensinde er bygget.

LÆS OGSÅ: Ærgerlig nyhed fra Ford

Diesel kun som DSG-variant

Dieselvarianten kommer som standard med forhjulstræk, men man har også mulighed for at tilkøbe firehjulstræk til sin familieracer. Det giver den mulighed for at ramme 100 km/t efter 6,8 sekunder, mens topfarten er lidt lavere end benzin udgaven, og sættes ind ved 243 km/t.

Ønsker man at gå dieselvejen, kan man ikke forvente at få sin bil med tre pedaler. Skoda tilbyder nemlig udelukkende dieselversionen med DSG-automatgearkasse.

Alle varianterne af de ordinære Octavia RS modeller kommer med et progressivt styretøj og en sportsundervogn, som betyder at bilen kommer 15 mm ned i højde. Som ekstra, kan man tilkøbe den elektroniske adaptive undervogn (Dynamic Chassis Control).

Interiøret byder på center-airbag

På interiøret kommer bilerne i højeste udstyrsvarianter, med digital instrumentering samt den store udgave af infotainment systemet. Som tilkøb kan man nu også købe center-airbag til sin Octavia RS, og det er helt nyt fra Skoda. Du får ligeledes Alcantara på interiøret samt masser af kulfiber detaljer, mens at de store sportssæder kan opgraderes til varianter med massage funktion.

På det ydre fås varianterne med enten 18- eller 19-tommer alufælge, LED tågelygter samt sorte detaljer på både front og bagkofanger. De mere aggressive kofangere er dog kun til RS-modellerne, og betyder også at man får to udstødninger bagpå, en ny tagspoiler mm.

Nu har Skoda lanceret de nye RS, Scout og G-Tec varianter af Octavia, og derfor er den sidste vi mangler at se, den mere luksuriøse version som kaldes ‘Laurin & Klement’, som forventes at lande senere.

De danske priser på Octavia RS med de ordinære motorer, kender vi ikke endnu.

Se billederne af de nye Skoda Octavia RS i galleriet herunder: