Endnu stærkere Porsche Panamera på vej

Det er kun få dage siden, at Porsche afslørede den opdaterede 2021 Porsche Panamera hvor de samtidig introducerede den nye Turbo S model, som skal afløse den nuværende Turbo-variant, før at det kom frem, at der er endnu mere i vente.

Porsche vil nemlig meget gerne bygge en endnu vildere Porsche Panamera, som jo er deres flag-ship i modelprogrammet.

Varianten bliver formentlig noget i stil med en Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, som kommer til at have en sammenlagt ydelse på omkring 740 hestekræfter. Det er altså mere, end 911.2 GT2 RS. Og udtalelsen kommer fra ingen anden end Thomas Friemuth, fra Panamera-produktlinjen.

Bliver et mix med det elektriske

I øjeblikket er den kraftigste Porsche Panamera du kan købe, en Turbo S model. Den yder 620 hestekræfter og 820 Nm.

Den tidligere model af Panamera Turbo S E-hybrid gav dig dog endnu mere power, og kunne tilbyde intet mindre end 677 hestekræfter. Det blev leveret fra en 3,0-liters turboladet V6 motor. Rygterne siger dog, at den næste variant kommer med en 4,0-liters V8 twin-turbo motor i Turbo S modellen – og Porsche er jo kendt for at gøre deres biler endnu hurtigere, ved hjælp af det elektriske. Derfor fortæller Thomas Friemuth også følgende:

“There will be more to come. Just wait some weeks or some months,

The product line will, as you know from the past, have three hybrids. So, the base hybrid and the Turbo S E-Hybrid will come in the next month”

Friemuth fortalte også at den elektriske version bliver kraftigere end Turbo S varianten, men at den formentlig ikke bliver hurtigere af den årsag. For på baner som Nürburgring, begynder naturens kræfter også at sætte ind, når vi taler om bilens vægt og størrelse. Så derfor slår han fast, at den normale Turbo S stadigvæk vil være hurtigere rundt på banen.

Noget andet som også er blevet bekræftet er, at hver elektrisk motor vil tilføre bilen omkring 134 hestekræfter ekstra. Så i teorien vil det derfor kunne betyde, at hvis man tager en Turbo S og en 4,0-liters V8-motor, så kan du ende ud i en ny Panamera Turbo S E-Hybrid med omkring 740 hestekræfter, som altså er mere end den super fede 911.2 GT2 RS.

Galleri: 2021 Porsche Panamera facelift