Hjem » Featured Forside » 62-årig taxachauffør tilsidesætter færdselsloven

62-årig taxachauffør tilsidesætter færdselsloven

Dømt ved Retten i Århus med bøde på 3.500 kroner og tre års betinget frakendelse

En 62-årig taxachauffør fra Århus er dømt en bøde på 3.500 kroner og tre års betinget frakendelse af kørekortet, beretter Østjyllands Politi her til eftermiddag.

Den ældre taxachauffør havde tilsidesat færdselsloven i krydset ved Mindet/DOKK1 i Århus, hvor han den 18 januar havde kørt lige ud i en venstresvingsbane og derefter drejet til højre, hvor der var indkørsel forbudt, for at fortsætte imod kørselsretningen over de nye letbaneskinner.

– Uanset hvor uhensigtsmæssigt man mener, et vejkryds er udformet, så skal man jo ikke tage loven i egen hånd og ignorere al afmærkning og skiltning. Netop i dette kryds kan det få fatale følger, fordi der er risiko for, at letbanen kommer kørende, siger specialkonsulent Mikhael Andersen.

Havde særlig fokus på krydset

Østjyllands Politi havde i samme periode i efteråret/vinteren øget fokus på selv samme kryds, efter at politiet oplevede mange bilister der overtrådte færdselsloven lige netop dér.

Krydset ved Mindet/DOKK1 var ofte udsat for at færdselsloven blev overtrådt og at de mange bilister totalt ignorerede den skiltning og afmærkning, som var opsat, med farlige situationer til følge. Og så blev taxachaufføren altså fanget her.

Den 62-årige taxachaufførs sag er den første af sin slags, som bliver afprøvet i retten. Men mange flere er på vej.

Som følge af dagens dom, skal den 62-årige nu til en ny kontrollerende køreprøve.

Tjek også

Formel 1-sæsonen skydes i gang! Hvad kan vi forvente os?

Hvad kan vi vente os af den kommende sæson?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *